Certifierad
Bild-Jablotron Certificate to Moderna Larm Stockholm
Vi är stolta innehavare av säkerhetsföretaget Jablotrons certifikat för deras JA-80 och EYE-02 produkter
Samarbetspartner

Bild Posten logga
Vi använder oss av Posten för leveranser och Posten postförskott för betalningar, med en sammanlagd enhetsavgift om endast 100 kr, vilken helt utgår för order om 1.000 kr eller mer.

Frakfritt vid order på minst 1.000 kr
Kundvagn
0 produkter
 

Hemlarm med färgbildskamera och GSM sändare/mottagare

Hemlarm med färgbildskamera och GSM sändare/mottagare
Klicka för att förstora
Tillgänglighet: 2
Modell: EYE-02
Snittbetyg: Inte betygsatt.

Håll koll hemma när du är borta

Villalarmet på bilden heter EYE-02 vilket är ett mycket modernt Villalarm/Hemlarm/kameralarm bestående av en komplett larmenhet inklusive en inbyggd övervakningskamera, designad för att du själv skall kunna installera larmet vilket ger ett mycket kunkurrenskraftigt totalpris.

EYE-02 kan både vid larm, men även generellt, spela in videosekvenser för senare analys, på plats eller på distans med hjälp av GSM nätet. Du kan komma åt övervakningskamerans bilder, larmhändelser och inställningar från valbar plats i världen, via din mobiltelefon eller en valfri dator med Internet-uppkoppling.

Denna kompakta larmenhet är utvecklad för gör det själv installation - Endast två skruvar i väggen och traditionell installation med hjälp av egen dator. Jämför gärna kameralarmets kompakta format med storleken på tändsticksasken i bilden.

Du behöver ingen särskild larmpanel i hallen utan du styr detta kameralarm med en liten fjärrkontroll fäst på nyckelknippan.

GSM uppkoppling

Denna helt fristående larmenhet/övervakningskamera behöver ingen Internet förbindelse, ingen extern inspelningsenhet och ingen fast telefonledning utan klarar sig med enbart GSM täckning och exempelvis ett vanligt kontantkort utan några fasta månadsavgifter. 

Lättast kommunicerar du med kameralarmet via din mobiltelefon. Lägg in dig själv och några goda vänner och grannar i larmlistan så har du ett fungeranda larm med åtgärd. Efter hand lär du dig att använda övriga finesser.  

Att koppla upp sig mot kameralarmet  kan också göras via Internet och en webbläsare. Internet behövs då bara på den plats du kopplar upp dig från. Objektet du övervakar behöver inte Internet eftersom den sträckan går via traditionell GSM-mobiltelefoni. 

För kameralarmets GSM förbindelse behövs enbart ett aktivt SIM kort, förslagsvis ett kontantkort. Beställ gärna SIM-kortet som tillbehör i samband med din order av detta kameralarm. Samtalscheck till SIM-kortet köper du enklast i din matvarubutik, Pressbyrå, 7-Eleven eller liknande.  

Larmsändning med bild

Larm skickas via SMS, MMS, e-post och/eller vanligt röstsamtal. Hela10 telefoner och 10 e-postadresser kan matas in med, om man önskar, individuell anpassning av varje mottagare huruvida de ska få en MMS bild eller enbart SMS. Nedan kan man se ett exempel på ett SMS respektive ett MMS med en av de bilder som skickas med vid ett larm. Är man fortfarande osäker kan man snabbt beställa en ny färsk bild.

Bild-SMS meddelandeBild-MMS Inbrottslarm

 

 

Inbyggda detektorer

Den har redan ett antal inbyggda detektorer som startar sändande av larm-meddelanden och video-inspelning. En infraröd rörelsedetektor, rörelse-i-bild detektor, glaskross-detektor och en inbyggd mikrofon, vilken lyssnar efter höga ljud samt att du själv kan avlyssna platsen vid misstanke om brott. Kameralarmet har 24/365 sabotageskydd och kan "se i mörker" via automatiskt IR belysning.

Förrutom de inbyggda rörelse i bild detektorena etc. kan du vid behov ansluta ett stort antal trådlösa detektorer men även larmsirener och reläer etc. för hem-automation, ex. värmeelement och strålkastare, vilka ex. kan larma dig om temperaturen i sommarstugan kommer under en kritisk temperaturgräns. Kameralarmet konfigureras på plats via USB gränssnitt eller på distans via GSM förbindelsen.

Ett speciellt Butiksläge gör den även lämplig till att bevaka utgångar och kassalinjer i butiker, både dag som natt.  

Kameralarmet har som nämndes ett antal trådbundna inbyggda detektorer, vilka är :

 1. Infraröd rörelsedetektor (PIR)
 2. Rörelsedetektor via avancerad bildanalys (Motion in picture)
 3. Glaskrossdetektor
 4. Lufttrycksdetektor för analys av ändrat lufttryck i huset/lägenheten genom öppnad dörr, fönster eller liknande 
 5. Sabotagedetektor vilken känner av lägesförändringar eller vibrationer hos denna centrala larmenhet vilket förhindrar att någon tar bort den eller ändrar riktning på kameran. Denna sensor är aktivt även om larmet för tillfället är avstängt.
 6. En enkel mikrofon vilken kan användas för att höra om någon pratar i närheten eller på annat sätt för oväsen.

Bild - Kameralarm invändig bild

Robust funktion

Att på detta sätt paketera flera inbyggda larmdetektorer i en enda apparat är normalt mycket bättre än att köpa flera separata detektorer, detta då det sammantaget blir både billigare för kunden och det ger framförallt en mer robust funktion, samtidigt som installationsförfarandet förenklas.

De inbyggda larm-detektorerna är förbundna med trådar, eller kopparbanor på kretskortet i kamerahuset, och räknas därför som trådbundna varför detta kombinerade kameralarm är säkrare än ett helt trådlöst larm. 

Kameran har också en enkel inbyggd mikrofon med vilken man tillsammans med kamerans bilder kan få en viss vägledning hur många tjuvarna är och kanske också vad de håller på med för något.

 

Externa detektorer

Det finns möjlighet att ansluta upp till 20 externa larmenheter (Fjärrkontroller, larmdetektorer, brandvarnare, larmsirener, vatten-larm för diskmaskiner etc). Dessa externa larmenheter ansluts via den säkrare 868 MHz frekvensen.

Dessa externa larmdetektorer, som du köper till vid behov, konfigureras lätt. En fjärrkontroll ingår i paketet där du kan beställa fler om ni är fler personer som lätt vill kunna sätta på/av larmet utan att behöva ringa upp larmet eller skicka SMS varje gång.

Bild - JabloTool - Konfigurera Externa larmdetektorer

 

Fjärrkontroll säkrare än knappsats

När en traditionell larm-knappsats blir lite sliten finns risken att tjuven kan se vilka siffror som slagits, om inte koden byts med jämna mellanrum.

Hos detta kameralarm finns ingen fast monterad knappsats och därmed försvinner den risken. Eye-02 fungerar i stället som ett normalt billarm genom att man använder en smidig liten fjärrkontroll för att sätta på/av larmet.

Möjlighet finns även att sätta på/av larmet med SMS kommando från din mobiltelefon - Denna funktion skyddas via ett lösenord eller genom kontroll av att sändande telefons telefonnummer finns med i de telefonnummer du angivit i larmuppringningslistan. Det går också, från en i systemet registrerad telefon, via talmeny sätta på/av larmet (Talmenyn har engelsk röst).

Borttappade fjärrkontroller kan snabbt tas bort ur systemet och återinföras om de senare kommer till rätta.


Strömförsörjning/Batteribackup

Eye-02 strömförsörjs via en medföljande batterieliminator (230 V -> 6 V)

Kameralarmet har ett inbyggt batteri som räcker i ca ett dygn. 
Kameralarmet larmar också om den normala strömförsörjningen till larmet försvinner, vilket kan vara bra att veta om det skulle pågå en längre tid, med tanke på dyrbar mat som kan ligga i frysar och bli förstörd om strömmen är borta en längre tid.

Vintertid är det också bra att få sådan information, så att huset inte hinner bli kallt och där vattenledningar, WC samt varmvattenberedare och andra saker med stora värden inte hinner frysa sönder. 

Denna avbrotts-information från kameralarmet, se exempel nedan, kan du sedan ha som underlag när du kontaktar din nätleverantör för avbrottsanmälan. Kommer det därefter flera larm under samma månad kan dessa larm med fördel skickas med till nätleverantören så att eventuell avbrottsersättning kan betalas ut till dig från nätleverantören. Sådana avbrottsgarantier brukar vara vanligt bland de mer etablerade el-nätsägarna vilket gör att det, om du har det uppsatt där det kan bli strömavbrott emellanåt, finns chans att tjäna igen några av det kronor du lägger ned på kameralarmet. 

Bild - SMS Larm strömavbrott och strömmens återkomst

Bild-Centrala kameralarmet

Köldtålig

Eftersom den är testad för hela -20 grader celsius, kan den i stora delar av Sverige även sättas utomhus, för att exempelvis bevaka undanskymda altandörrar och fönster, vilka ofta hör till husets svagaste punkter avseende inbrottsrisk. 

Är det fråga om en sommarstuga som du sällan besöker vintertid, kan den då även riktas så att man ser hur mycket snö det är på taket så att man vet när man måste åka ut och skotta taket.

Kameran tål inte att utsättas för direkt regn varför den vid utomhusmontering bör sättas under befintligt tak eller installeras i ett speciellt kamerahus. 


Avslutningsvis så är detta ett modernt larm i en prisklass som kan vara lagom för de flesta privata hushåll och mindre företag med följande större fördelar avseende säkerhet och nytta:

 • Du kommer att få en bild till din mobiltelefon och kommer därmed att kunna se vad som hände när larmet löste ut och vill du kan du relativt enkelt begära en ny bild, för att vara helt säker på vad som är på gång.
 • Generösa temperaturgränser gör att du i södra halvan av Sverige med detta kameralarm även kan bevaka egendom utomhus.

 • Nyttan med detta larm blir mycket större än för ett traditionellt lokalt inbrottslarm utan GSM vilket kanske bara kommer att stå och tjuta utan att någon uppmärksammar det.

 • Signaleringen går via mobilnätet och inte via en fysisk telefonledning vilken kan klippas av.

 • Detta larm med inbyggd kamera, tillsammans med en bra Grannsamverkan och ett bra mekaniskt skalskydd, tror vi kan vara ett bra steg mot att förhindra inbrott och andra otrevligheter. Har man en kamera monterad utomhus är det också ett smidigt sätt att kunna titta till sitt hus då och då, utan att behöva vara på plats.

 


Bild - Dekal kameraövervakning med Larm

Till detta larm medföljer naturligtvis ett antal klisterdekaler bl.a med den lagstadgade informationen att du har kameraövervakning. Du får med 7 st av god kvalité, där 3 har klister på framsidan, avsedd för fönster, och de resterande 4 har klister baktill som vanligt.

Förrutom Entré och altandörr samt strategiska fönster rekommenderas att det sjunde märket sätts upp på din postlåda, grindstolpe eller motsvarande så ser spanarna i bil redan från början vad du har för något (Angående att avskräcka tjuvar, är vår utomhussiren annars en bra sak att sätta upp, väl synlig på fasaden, som gör det väldigt troligt att du har ett riktigt larm som vaktar). Storleken på klisterlapparna är 62 * 40 mm, dvs motsvarande storlek som en normalstor tändsticksask har.


Kameralarmet Eye-02 är ett bra larm i mellanpris segmentet - Jämfört med många andra liknande hemlarm får du i detta fall nästan kamerafunktionen på köpet.

För dig som vill veta mer har vi byggt en egen webbplats med mycket mer information om detta nya kameralarm - Platsen heter naturligtvis: www.eye02.se

Vill du samtidigt köpa till någon trådlös siren och detektor, har vi ett bra paketpris att erbjuda dig inkluderande detta kameralarm. I det paketet ingår exempelvis en brandvarnare och en utomhussiren.

 

Se gärna på denna demonstrationsfilm från tillverkaren av kameralarmet (engelsk berättare)

Tekniska data för kameralarm (svensk översättning)

Tekniska data för kameralarm (eng)

Användarmanual (eng)

Informationsbroschyr (eng)

Beskrivning av EYE-02:s alla trådlösa tillbehör (eng)

 


Skriv recension
Ditt namn:


Din recension: Notera: HTML översätts inte!

Betyg: Dålig            Bra

Skriv in verifikationskoden nedan:

Hemlarm med färgbildskamera och GSM sändare/mottagare
Klicka för att förstora
Hemlarm med färgbildskamera och GSM sändare/mottagare
Klicka för att förstora
Hemlarm med färgbildskamera och GSM sändare/mottagare
Klicka för att förstora
Hemlarm med färgbildskamera och GSM sändare/mottagare
Klicka för att förstora
Hemlarm med färgbildskamera och GSM sändare/mottagare
Klicka för att förstora
Hemlarm med färgbildskamera och GSM sändare/mottagare
Klicka för att förstora
Hemlarm med färgbildskamera och GSM sändare/mottagare
Klicka för att förstora
Hemlarm med färgbildskamera och GSM sändare/mottagare
Klicka för att förstora
Vi använder Cookies