Certifierad
Bild-Jablotron Certificate to Moderna Larm Stockholm
Vi är stolta innehavare av säkerhetsföretaget Jablotrons certifikat för deras JA-80 och EYE-02 produkter
Samarbetspartner

Bild Posten logga
Vi använder oss av Posten för leveranser och Posten postförskott för betalningar, med en sammanlagd enhetsavgift om endast 100 kr, vilken helt utgår för order om 1.000 kr eller mer.

Frakfritt vid order på minst 1.000 kr
Kundvagn
0 produkter
 

Infraröd detektor, husdjursanpassad

Infraröd detektor, husdjursanpassad
Klicka för att förstora
Tillgänglighet: 1
Modell: JA-86P
Snittbetyg: Inte betygsatt.

Trådlös Passiv InfraRöd rörelsedetektor (PIR) med dubbla sensorer, vilket innebär mindre risk för falsklarm - Husdjursanpassad

Problemet med hemmavarande husdjur samtidigt som larmet är aktiverat, är löst genom att man har dubbla detektorer där båda detektorerna måste aktiveras samtidigt för att larm skall utlösas.

Höjden på den infraröda detektorn anpassas därefter till husdjurets normala vistelse-zon. Rekommenderad installationshöjd är 120 cm. Husdjuret kan sedan vara under den höjden eller ovanför utan att det falsklarmar. Endast om någon inom en tid av 3 sekunder, befinner sig inom båda dessa båda zoner, aktiveras larmet. Detta gör att en upprättgående människa med en längd över 120 cm direkt utlöser larmet. Höjden kan naturligtvis ändras vid installationen för att optimera för just din aktuella situation. 

Räckvidd på IR detektorn är ca 12 meter. Den "lyssnar" efter den värmestrålning vilket avges från alla varmblodiga varelser och om en sådan källa hittas, vilken inom en begränsad tid flyttar på sig, avger den ett larm till larmets centralenhet (ex. kameralarmet). 

IR detektorns multipla analysmetoder ger en hög känslighet samtidigt som falsklarm undviks. Känsligheten kan  i problematiska miljöer manuellt minskas via en enkel ombygling.

 

Bild - IR detektorns avkänningsområde

 

Larmet kan installeras på en platt vägg eller i ett hörn, rekommenderad installationshöjd är 120 cm ovan golv.

Värmekällor vilka snabbt ändrar temperatur eller rörliga föremål vilka har en temperatur liknande som för en människas hud (ex. fladdrande gardiner intill ett el-element) ) bör helst inte finnas inom detektorns avkänningsområde.

Detektorn skall inte riktas rak mot ett fönster, spotlight eller platser där varm luft rör sig hastigt. Detektorn skall inte monteras nära större metallföremål för att inte störa den trådlösa radiotrafiken.

IR detektorn är sabotageskyddad för borttagning både av detektorns kåpa, samt borttagning av hela IR-detektorn från den vägg den är uppsatt på.

Paketet innehåller förrutom den passiva infraröda detektorn (PIR), 2 st. installationsskruvar för montering mot trä och 2 längre skruvar med tillhörande betongpluggar för montering mot tegel eller betong. Passande batterier ingår.

Engelsk manual medföljer.

För att spara på batterierna har IR-detektorn också en funktion vilket gör att om många springer framför detektorn, ex under av-larmat läge, lägger den sig i ett s.k. sovläge under fem minuter innan den återigen kontrollerar status. I en miljö där ingen springer framför är den däremot alltid aktiv. Denna sov-tid kan om önskas, sänkas till endast en minut, vilket dock förkortar batteriets livslängd.  

Bild - PIR invändig skiss

 

 

Tekniska data

Strömförsörjning Litium batterier av typen LS(T)14500 (3.6V AA)
Beräknad batteri-livslängd Cirka 3 år (Gäller med förbyglat sovläge om 5 min.)
Lokalt frekvensband 868 MHz, Oasis protokollet
Räckvidd på den inbyggda radiosändaren Cirka 300 m (fri sikt)
Rekommenderad installationshöjd 120 cm ovan golvytan
Avkänningsvinkel / max detektionsavstånd 120° / 12 m (gäller med förinstallerad lins)
Installations-klass enligt EN 50131-1 II. Generell inomhus-miljö
Arbetstemperatur -10 till +40 °C
Storlek 180 x 60 x 55 mm
EN 50131-1, CLC/TS 50131-2-2, EN 50131-5-3 klassificering Klass 2
Uppfyller Europa Normerna ETSI EN 300220, EN 50130-4, EN 55022, EN 60950-1
Skall skötas enligt standard VO-R/10/03.2007-4
 

 

Engelsk manual

Skriv recension
Ditt namn:


Din recension: Notera: HTML översätts inte!

Betyg: Dålig            Bra

Skriv in verifikationskoden nedan:

Infraröd detektor, husdjursanpassad
Klicka för att förstora
Infraröd detektor, husdjursanpassad
Klicka för att förstora
Vi använder Cookies