Certifierad
Bild-Jablotron Certificate to Moderna Larm Stockholm
Vi är stolta innehavare av säkerhetsföretaget Jablotrons certifikat för deras JA-80 och EYE-02 produkter
Samarbetspartner

Bild Posten logga
Vi använder oss av Posten för leveranser och Posten postförskott för betalningar, med en sammanlagd enhetsavgift om endast 100 kr, vilken helt utgår för order om 1.000 kr eller mer.

Frakfritt vid order på minst 1.000 kr
Kundvagn
0 produkter
 

A-larm & B-larm

Skillnaden mellan A-larm och ett B-larm

Ibland förekommer begreppen A-larm respektive B-larm.

Dessa begrepp blev aktuella i mitten/slutet på 1980-talet då bla Polisen fått nog av alla falsklarm.

Tillsammans med aktörer inom larm-branschen utvecklades då terminologin "A-larm" respektive "B-larm" där B-larm var det första larm som skickades ut av en detektor, ex en dörrmagnet eller en rörelsedetektor.

Detta B-larm måste nu bekräftas inom ca 30 minuter av ytterligare en annan detektor med en annan arbetsprincip, med för larmmotagaren separat identitet (brukar benämnas Sektion i många sammanhang), för att få den högre klassen A-larm.

En sådan annan detektor kan ex. vara en PIR (Passiv infraröd detektor). Notera att den måste ge ett eget separat larmmeddelande. Om två larmdetektorer ger samma larmmeddelande till mottagaren räknas de i detta hänseende som en detektor.

Polisen inom Stockholms län aviserade sedermera att de fortsättningsvis endast avsåg att prioritera A-larmen i sin verksamhet.

På senare tid har Rikspolisstyrelsen dock givit Polisen direktiv att låta branschen själv definera begreppen A- respektive B-larm, vilket dock följer ovanstående resonemang. 

De flesta av våra trådlösa detektorer har en egen identitet vilket rapporteras in till centralenheten, där du som mottagare kan avgöra exakt vilken detektor som aktiverats, varför de var och en kan anses vara en egen sektion.

Däremot har vissa av dessa (ex. JA-81M) möjlighet att på en plint koppla in en extra trådbunden detektor vilken dock ger samma meddelande/larmidentitet till larmcentralen/dig varför de tillhör samma Sektion. Dessa två sammankopplade detektorer kan med andra ord inte själva lyfta larmet från ett B-larm till ett A-larm.

Ett B-larm vilket kan bekräftas av personal på plats eller via kameraövervakning, blir automatiskt upplyft till ett  A-larm.  

A - och B-larms definitionen är också beskriven här: www.a-larm.se

Det finns inga produkter att visa i denna kategorin.
Vi använder Cookies